I'm a Soul Woman > Luz de Gas

dilluns 10 desembre 2018 - 18:00
Blackcelona, Curtcircuit i Nación Funk, presenten “I'm a Soul Woman”, un espectacle que ens permetrà retrobar-nos amb les estrelles que van marcar una època irrepetible de la música afroamericana 

 Un concert amb les millors veus femenines del soul a Catalunya, com Koko-Jean Davis (The Excitements), Myriam Swanson (Flamigo Tours), Saphie Wells (The Swing Cats, The Oldians) i Desiree Diouf (The Black Barbies, Sugar Drops), entre d'altres 

Les cançons de Sister Rosetta, Billie Holiday, Etta James, The Supremes, Betty Davis, Nina Simone o Tina Turner, rebran un merescut tribut en aquest concert on no faltarà un homenatge a Aretha Franklin, la recentment desapareguda “Reina del Soul” 


I’M A SOUL WOMAN 
"Música negra en clau de dona" 
Divendres 28 de desembre – 21.00 hores 
Sala Luz de Gas (c/Muntaner 246, BCN) 
Entrades antiipades a www.curtcircuit.com 


Parlar de música negra significa emprendre un viatge apassionant a través del gospel, del jazz, del rhythm & blues, del soul, del fenomen de les pistes de ball, del hip-hop i del R&B actual. Però també ens permet entendre que el paper de les dones en l'escena musical ha estat decisiu durant diverses dècades i ens ha deixat unes imatges de respecte, de passió i d’empoderament que segueixen vigents en l’actualitat. En aquest aspecte, “I’m a Soul Woman” proposa un homenatge a totes aquelles cantants llegendàries que es van oposar a les normes establertes i a les cançons que van ajudar a canviar el món des dels escenaris. Una història que no pot entendre's sense la seva banda sonora i les seves grans protagonistes. 

Aquest espectacle oferirà un recorregut cronològic per la música afroamericana des dels anys 30 fins a la dècada dels 80, amb un repertori que ens permetrà retre un merescut tribut a la recentment desapareguda Aretha Franklin i també retrobar-nos amb estrelles com Billie Holiday, Etta James, The Supremes, Barbara Lynn, The Staple Singers, Nina Simone o Tina Turner, entre moltes altres, grans cantants que van marcar una època irrepetible. Unes artistes que van representar les aspiracions de les dones amb les seves cançons i la seva actitud. 

Per fer realitat aquest concert tan especial comptarem amb una banda de luxe formada per Núria Perich, bateria (A Contra Blues). Joan Vigo, baix (A Contra Blues). Manu Davobe, teclats (Los Fulanos). Lalo López, guitarra i direcció musical (Fundación Tony Manero). Rita Payès, trombó. Mila Gonzàlez, trompeta (Balkan Paradise Orchestra). Roser Monforte, saxo tenor. Yasmina Azlor, cors i veu. Alex Delgado, cors, músics molt emblemàtics de l'escena del Soul i el Funk de casa nostra, i liderada per les millors veus femenines, com Koko-Jean Davis (The Excitements), Myriam Swanson (Flamigo Tours, Magnolia), Saphie Wells (The Swing Cats, The Oldians), Monique Makon (The Soul Titoo's), Desiree Diouf (The Black Barbies, Sugar Drops), Noemi Sillah, Yasmina Azlor i Brigitte Emaga (Scarletts and The Femme Soul Band).