I’M A SOUL WOMAN > Luz de Gas

Viernes 28 Diciembre 2018 - 21:00

I’M A SOUL WOMAN

Història de la música negra en clau de dona

Divendres 28 de desembre – 21.00 hores

Sala Luz de Gas (c/Muntaner 246, BCN)

Entrades antiipades a www.curtcircuit.com


L'espectacle “I'm a Soul Woman”, ens permetrà retrobar-nos amb les estrelles que van marcar una època irrepetible de la música afroamericana


Les cançons de Sister Rosetta, Billie Holiday, Etta James, The Supremes, Barbara Lynn, Betty Davis, Nina Simone o Tina Turner, rebran un merescut tribut en aquest concert on no faltarà un homenatge a Aretha Franklin, la recentment desapareguda “Reina del Soul”


Un concert de tribut amb les millors veus femenines del soul a Catalunya, com Koko-Jean Davis (The Excitements), Myriam Swanson (Flamigo Tours), Saphie Wells (The Swing Cats, The Oldians) i Desiree Diouf (The Black Barbies, Sugar Drops), entre d'altres cantants


Parlar de música negra significa emprendre un viatge apassionant a través del gospel, del jazz, del rhythm & blues, del soul, del fenomen de les pistes de ball, del hip-hop i del R&B actual. Però també ens permet entendre que el paper de les dones en l'escena musical ha estat decisiu durant diverses dècades i ens ha deixat unes imatges de respecte, de passió i d’empoderament que segueixen vigents en l’actualitat.


En aquest aspecte, “I’m a Soul Woman” proposa un homenatge a totes aquelles cantants llegendàries que es van oposar a les normes establertes i a les cançons que van ajudar a canviar el món des dels escenaris. Una història que no pot entendre's sense la seva banda sonora. Una banda sonora que no pot gaudir-se sense les seves grans protagonistes.


Aquest espectacle oferirà un recorregut cronològic per la música afroamericana des dels anys 30 fins a la dècada dels 80, amb un repertori que ens permetrà retre un merescut tribut a la recentment desapareguda Aretha Franklin i també retrobar-nos amb estrelles com Billie Holiday, Etta James, The Supremes, Barbara Lynn, The Staple Singers, Nina Simone o Tina Turner, entre moltes altres grans cantants que van marcar una època irrepetible. Unes artistes que van representar les aspiracions de les dones amb les seves cançons i la seva actitud.

Pe fer realitat aquest concert tan especial comptarem amb una banda de luxe formada per Núria Perich, bateria (A Contra Blues). Joan Vigo, baix (A Contra Blues). Manu Davobe, teclats (Los Fulanos). Lalo López, guitarra i direcció musical (Fundación Tony Manero). Rita Payès, trombó. Mila Gonzàlez, trompeta (Balkan Paradise Orchestra). Roser Monforte, saxo tenor. Yasmina Azlor, cors i veu. Alex Delgado, cors, músics molt emblemàtics de l'escena del Soul i el Funk de casa nostra, i liderada per les millors veus femenines, com Koko-Jean Davis (The Excitements), Myriam Swanson (Flamigo Tours, Magnolia), Saphie Wells (The Swing Cats, The Oldians), Monique Makon (The Soul Titoo's), Desiree Diouf (The Black Barbies, Sugar Drops), Noemi Sillah, Yasmina Azlor i Brigitte Emaga (Scarletts and The Femme Soul Band).