Qui som

Blackcelona som un col·lectiu de música negra de la ciutat de Barcelona. En actiu des de l'any 2012, hem nascut per dinamitzar l'escena i les iniciatives de la música afroamericana feta a la ciutat de Barcelona. Ens dirigim a les minories més exigents i amb una gran sensibilitat musical.

Blackcelona juntament amb Discmedi han coordinat i publicat fins el moment quatre discos recopilatoris amb els millors grups de música negra de Barcelona:

- Setembre de 2012 > Blackcelona "A collection of soul & funk music from the city of Barcelona"

- Abril de 2014 > Blackcelona 2 "Soul, Funk & Groove Sounds from Barcelona"

- Març de 2016 > Blackcelona 3 "Soul Sisters from the City of Barcelona"

- Novembre de 2017 > Blackcelona 4 "The sound of the new generation"

Blackcelona ofereix també un servei de booking i assessorament, dirigit a festivals, entitats culturals, associacions i sales de concert que vulguin donar a conèixer aquest projecte de promoció de la música negra barcelonina.

Des del mes de setembre de 2012, no hem parat de créixer realitzant concerts i cicles de música negra en sales com La [2] d'Apolo, Jamboree Jazz Club, La Boite, Marula Cafè, Tarantos Club, Alfa Bar, Soda Acústic, Casino de Barcelona, Almodobar, Almo2Bar, Music Hall, Bikini, Luz de Gas i en centres culturals com Les Basses, Boca Nord o Casa Golferichs. També hem estat presents en diferents festivals d'arreu de Catalunya com el Black Music Festival de Girona o el Mas i Mas Festival de Barcelona. Des de l'any 2013 programem a les Festes de Gràcia de Barcelona amb el festival BLACKCELONA ROVIRA EXPERIENCE i a la Festa Major del Turó de la Peira amb la NIT BLACKCELONA. Des dels nostres incicis hem realitzat més de 300 concerts de producció pròpia, per on han passat més de 150 grups i solistes.

Blackcelona, juntament amb Nación Funk, coordinem el concert final del cicle Curtcircuit. Uns concerts monogràfics i de tribut amb els millors músics i cantants de la música negra barcelonina, i que han tingut gran acceptació entre el públic. Fins el moment hem produït, els espectacles: "Soul Sisters Blackcelona" (2014, Music Hall), "James Brown Tribute" (2016, Luz de Gas), "The Otis Redding Show" (2017, Bikini), "I'm a Soul Woman" (2018, Luz de Gas) i "Let's Get It On. Una nit amb Marvin Gaye" (2019, Luz de Gas).