Qui som


Blackcelona, és la plataforma de promoció i acció musical de grups de música negra de la ciutat de Barcelona.

En actiu des del mes de setembre de 2012, hem nascut per dinamitzar i promocionar els grups de soul & funk de la ciutat comtal, i ens dirigim a les minories més exigents i amb una gran sensibilitat musical.

Blackcelona neix arran del disc recopilatori, Blackcelona "A collection of soul & funk music from the city of Barcelona", editat per la discogràfica Discmedi i coordinat pel nostre col · lectiu. El disc recull a la gran majoria de bandes que estan investigant en aquest terreny musical: des del rhythm & soul The Excitements, fins al funk de The Slingshots. El latin-soul i el boogaloo també estan representats amb grups com Los Fulanos i Elêctric Gozarela. A l'abril de 2014 hem publicat el segón volum del recopilatori, Blackcelona 2 "Soul, Funk & Groove Sounds from Barcelona", un doble Cd amb els 25 grups amb més groove de la ciutat de Barcelona. El mesd de març de 2016, hem publicat una nova referència, el Blackcelona 3, dedicat integrament a les cantants femenines de música negra de la ciutat de Barcelona, sota el títol de "Soul Sisters from the City of Barcelona".

Blackcelona ofereix també un servei de booking dirigit a festivals, entitats culturals, associacions i sales de concert que vulguin donar a conèixer aquest projecte musical de promoció de la música negra barcelonina.

Des del mes de setembre de 2012, no hem parat de créixer realitzant diferents concerts i cicles de música negra en sales com La [2] d'Apolo, Jamboree Jazz Club, Marula Cafè, Tarantos Club o el Casino de Barcelona, i en centres culturals com Les Basses, Boca Nord o Casa Golferichs, uns concerts que han donat a conèixer un projecte dinamitzador de la música afroamericana feta a Barcelona. També estem presents en diferents festivals d'arreu de Catalunya com el Black Music Festival de Girona, el Mas i Mas Festival de Barcelona o en les Festes de Gràcia de Barcelona amb el festival  "Blackcelona - Rovira Experience".

Actualment, Blackcelona som els responsables de la programació i coordinació dels concerts del cicle BlackStage a la sala AlmodoBar del barri de Gràcia de Barcelona, on tots els caps de setmana obrim les portes a les noves propostes musicals dedicades a la música negra que envaeixen la ciutat de Barcelona.

Blackcelona és soul & funk amb sabor mediterrani!